Svenska Handbollsförbundet

Skriven av on april 12, 2018 in Handboll

För de flesta större idrotten så finns det i Sverige ett förbund som har i uppdrag att organisera idrottens verksamhet och arbeta för att utveckla sporten.

Svenska Handbollsförbundet

Svenska Handbollsförbundet

Så finns till exempel Svenska Fotbollförbundet, Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Seglarförbundet. Och såklart finns även ett sådant förbund för handbollen. Det är det Svenska Handbollsförbundet som styr i trådarna för svensk handboll och det är deras ansvar att sporten utvecklar, hittar nya utövare och att de svenska landslagen når framgångar i internationella turneringar som EM, VM och OS. Eftersom det Svenska Handbollsförbundet har en så viktig roll för svensk handboll så tänkte jag skriva några rader om förbundet, dess historia och dess verksamhet i den här artikeln.

Om det Svenska Handbollsförbundet

Svenska Handbollsförbundet har funnits sedan år 1930 då idrotten började öka i popularitet. Redan året efter blev förbundet också invalt i Riksidrottsförbundet. Handbollen som sport var på väg att få en stark organisation bakom sig. När basket kom till Sverige låg även denna sport under Svenska Handbollsförbundet ett tag, innan även basket fick sitt eget förbund. Numera är Svenska Handbollsförbundet ett av de mer välorganiserade idrottsförbunden i Sverige. Det räknas som ett så kallat specialidrottsförbund, som täcker både inomhushandboll, beachhandboll och utomhushandboll.

Ordförande för förbundet är Fredrik Rapp. Som en del av sin verksamhet för att utveckla och organisera svensk handboll så ger Svenska Handbollsförbundet ut en rad skrifter med regler, instruktioner till tränare med mera. Man ger även ut Handbollboken varje år, vilket är förbundets egen kalender.

Idrottslyftet

Svenska Handbollsförbundet ansvarar även för handbollens del av satsningen Idrottslyftet. Syftet med idrottslyftet är att hjälpa små idrottsföreningar och organisationer att förverkliga sina idéer och visioner. Genom Idrottslyftet kan små föreningar få ekonomiskt bidrag för olika projekt som främjar ungdomsidrotten i Sverige. Och det är Svenska Handbollsförbundet som ser till att pengar kommer ut till, och kommer till nytta hos, små föreningar inom handbollen. Det är också till Svenska Handbollsförbundet som du kan vända dig om du har frågor eller funderingar om hur Idrottslyftet kan hjälpa just dig och din förening.

Idrottslyftet

Idrottslyftet

Nyheter från Svenska Handbollsförbundet

På sin hemsida presenterar Svenska Handbollsförbundet regelbundet olika nyheter med anknytning till förbundet eller svensk handboll i allmänhet. Om du vill hänga med på vad som händer inom svensk handboll kan det alltså vara en bra idé att surfa in på deras hemsida och kolla de senaste nyheterna.

En sådan trevlig nyhet är till exempel att det redan har sålts 30 000 biljetter till handbolls EM 2020. EM i handboll för herrar går av stapeln nästa gång år 2020, och Sverige är ett av de länder som är med och arrangerar turneringen. Faktum är att hela tre nationer delar på uppdraget. Matcher kommer att spelas i både Sverige, Norge och Österrike. Och till turneringen har det alltså redan sålts cirka 30 000 biljetter. Det innebär att vi kommer få en riktigt härlig stämning på läktarna och att den svenska gula väggen kommer vara på plats och ge extra energi åt vårt landslag. Det ska bli en riktigt rolig upplevelse! Bra styrt av Svenska Handbollsförbundet som lyckats väcka ett sådant intresse för sporten.

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Subscribe via RSS Feed

Comments are closed.

Top