Kända sportvarumärken

Skriven av on december 11, 2020 in Handboll

Denna artikel handlar om kända sportvarumärken. Eftersom det finns mer än några hundra sportklädmärken globalt, föredrar vi att täcka några av de kändaste sportklädmärkena i världen som även gett ett högre varumärkesvärde för andra och inspiration i årtionden.

Nike

Då kommer här det oerhört populära varumärke, en klass för sig. Från sin inspirerande tagline ‘Just Do It’ till dess utsökta sortiment av sportar med flera bästsäljare – skorna är de mest framstående – Nike styr verkligen taket. Bortsett från deras sportiga lutningar, har deras förflyttning till mode – framför allt hiphop och musikbranschen – vänt marknadsflödet till deras fördel.

Med en uppskattad nettoinkomst på 3,273 miljarder US-dollar (från 2015) är det ledande. Nike har ett ursprung från redan sedan 1964 (när det grundades). Idag erbjuder dom amerikanska ungdomskläder och kläder för vuxna: sportuniformer och redskap som sträcker sig över alla sporter: basket, fotboll, lacrosse, hockey, ishockey, tennis, cricket och baseboll med flera.

Adidas

Deras distinkta stiluttalanden har satt dem på samma framgångsbana som andra stora märken. Adidas kom levererade inte sitt nettoresultat på 0,72 miljarder euro (från 2015) av ren slump. Det tyska sportmärket började långsamt ta världen med storm sedan det grundades 1924.

Från leggings, jackor, byxor, luvtröjor och t-shirts till dess lukrativa resor till FIFA:s arrangemang har Adidas gjort sig verkligen minnesvärd. Med alltifrån Catering till cricket, basket, lacrosse, golf, tennis, gymnastik, skateboard, och löpning, har varumärket spridit sina rötter långt och brett; och sen lite.

UnderArmour

UnderArmour

Under ett så konstigt namn som det är iögonfallande har Under Armour påvisat sin kompetens att göra fritids- och sportkläder, för att inte nämna skor, och så tidigt som 1996. Men tiden verkar inte vara något hinder för detta märke, vars nettoresultat på 232 573 000 US $ (per 2015) bevisar att det syftar till att komma ikapp de stora märkena: shorts, atletiska skor, byxor och leggings till t-shirts, tröjor och jackor har Under Armour stolt också gått in i sportvärlden för amerikansk fotboll, basket och fotboll. Efter att ha tagit upp ungdomspublikens uppmärksamhet markerar detta märke sig i “Major League” -klubben för sportklädmärken.

DKS

Dick’s Sporting Goods är ännu en amerikansk favorit som snabbt sprider sig till den internationella marknaden. Med ett enkelt namn och populära produkter har det 1948-grundade företaget bevisat att det kan öka sitt spel inför konkurrensen. Med ett nettoresultat på 337,6 miljoner US-dollar (från 2013) låter deras skryt inte helt ihåligt. Med sponsringar som sträcker sig över flera sportsektorer – golf, basket, löpning, fotboll och fotboll – och deras framstående sponsring av USA-teamet vid Rio de Janeiro för sommar-OS 2016, har DKS utmärkts sig ordentligt i sportklädernas värld.

Puma

Och så har vi det kända Puma. De flesta har någon gång sett eller haft på sig ett par pumaskor. Tyskland har inte endast lutat sig mot ett stort märke när det gäller att skapa något stort och internationellt. När Puma grundades 1948 av brodern till mannen som skapade Adidas (nämligen Adolf Dassler), måste han ha haft ett mål att pressa sina varumärken till toppen av framgångsstegen. Och det har han verkligen lyckats med.

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Subscribe via RSS Feed

Comments are closed.

Top