Handbollsnyheter

Skriven av on april 27, 2018 in Handboll

Det händer mycket i sportens värld, så även inom handboll. Och som sportentusiast gäller det att hela tiden hålla sig uppdaterad på läget i laget, vilka spelare som har en formtopp eller om någon blivit skadad.

Handbollsnyheter

Handbollsnyheter

Snart är det till exempel dags för damernas handbolls-EM och nu börjar allt mer snack inom handbollens värld att kretsa kring detta. Det skrivs mer och mer om spelarna och om hur det ska gå för Sverige i den här turneringen. Ska vi ta ytterligare ett kliv framåt, eller kommer det att bli ett fiasko? I den här artikeln ska vi kika på lite handbollsnyheter som handlar just om EM i handboll.

Spelare i EM

Det har snackats mycket om framför allt två skador på spelare inför EM för damlandslaget. Det gäller dels vår svenska målvakt Johanna Bundsen, dels om storstjärnan Isabelle Gulldén. Johanna Bundsen har tidigare dragit av en hjärnskakning. Hon skadade sig nämligen tidigare i november i en match med klubblaget Köpenhamn i Champions League. Där och då spred sig en oro bland svenska fans. Skulle vi förlora vår förstemålvakt? Men Bundsen har återhämtat sig väl och ska vara redo för spel. Målvakten ska redan ha börjat träna med full belastning.

Spelare i EM

Spelare i EM

Större oro finns istället för Isabelle Gulldén, som ju alla litar på ska vara en av de bärande spelarna i landslaget. Isabelle Gulldén skadade foten redan i oktober, och har sedan dess haft smärtor. Även om hon redan har börjat spela igen så har hon också fortfarande ont och haltar lätt ibland. Det ska inte vara något fara med hennes medverkan i turneringen, men frågan som många ställer sig nu är om hon kommer att kunna spela på sin högsta nivå, eller kommer smärta hindra henne från att spela ut sin fulla potential – i så fall finns det en uppenbar risk att hela det svenska landslaget tappar både tyngd och spets. Förhoppningsvis så klarar hon ändå att leva upp till förväntningarna och blir den spelare som leder Sverige till guld. Tyvärr kan vi dock konstatera att Johanna Westberg stannar hemma. Hon har lämnat återbud till EM på grund av private skäl. Även om hon ersätts av skickliga Mikaela Mässing, så kommer det här att bli ett tungt avbräck. Johanna Westberg är en riktigt farlig skytt och är hela tiden ett orosmoment för motståndarnas försvar. Dessutom leder hon just nu skytteligan i den danska ligan – ett faktum som vittnar om vilken förlust hennes frånvaro innebär för det svenska landslaget.

Kommentatorer

En mer glädjande nyhet är kommentatorerna Claes Hellgren och Robert Perlskog återigen kommer att guida tv-tittarna genom handbolls-EM. De folkkära kommentatorerna har tackat jag till att kommentera flera till mästerskap tillsammans. Deras nuvarande kontrakt var på väg att gå ut och Perlskog hade redan börjat planera en lugn framtid i den nyköpta sommarstugan. Duon har redan kommenterat hela 33 mästerskap i handboll, och nu blir det minst 7 till. Sedan får vi se om de orkar lite till eller om pensionen lockar alltför mycket. Det återstår att se, men vi vet i alla fall att vi är i trygga händer de kommande turneringarna – och i den stundande EM-turneringen för det svenska damlandslaget i handboll.

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Subscribe via RSS Feed

Comments are closed.

Top