Handboll och kända spelare

Skriven av on maj 23, 2019 in Handboll

Handboll är en mycket populär bollsport och år 2019 blev norrmannen Sander Sagosen utsedd till årets bästa handbollsspelare.

Handboll och kända spelare
Handboll och kända spelare

Detta röstas fram av 70 000 fans världen över och även 24 journalister sitter i juryn. År 2015, 2016 och 2017 fick samme man en utmärkelse som kallas “Young World Handball Player”. Hans lagkompis Uwe Gensheimer låg bara två poäng bakom honom när det röstades till den bästa handbollsspelaren i världen, men Uwe har istället fått titeln Årets handbollsspelare i Tyskland.De 20 bästa handbollsspelare som funnits genom tiderna är: Nikola Karabatic från Frankrike. Är född år 1984 och har tagit 2 OS-guld, 3 EM-guld, 2 VM-guld och 2 CL-guld. Har spelat som Vänster-nio/mitt-nio. Har spelat i Kiel, Montpellier och Barcelona. Magnus Wislander är född år 1964, kommer från Sverige och har spelat som mitt-nio/mittsexa. Han har tagit 4 EM-guld, 2 VM-guld och 3 OS-silver samt spelat i Kiel och Redbergslid. År 1999 blev han utsedd till århundradets bästa spelare. Ivano Balic kommer från Kroatien och har vunnit 1 VM-guld och 1 OS-guld. Han har haft positionen mitt-nio. Har spelat i Portland San Antonio, Metkovic och Zagreb. Han har ett otroligt spelsinne och är en otrolig bollartist.Veselin Vujovic kommer från Jugoslavien och är född år 1961. Han har tagit 1 VM-guld, 1 OS-guld och 3 CL-guld. Har spelat i Barcelona och Metaloplastika Sabac med positionen vänsternia. Var även suveränt duktig i basket.Olafur Stefansson från Island är född år 1973 och har haft positionen höger-nio. Har spelat i Ciudad Real, Magdeburg, Rhein-Neckar Löwen och AG Köpenhamn. Han har vunnit 4 CL-guld och 1 OS-silver och gjorde 1 570 mål i landslaget. Jackson Richardson kommer från Frankrike och är född år 1969. Han har tagit 1 CL-guld och 2 VM-guld. Han spelade som mitt-nio och har spelat i Portland San Antonio, Grosswallstadt och Chambery. En riktig storstjärna under 1990-talet och världens bäste spelare år 1995.

Den främsta lagkaptenen i världen

Patrik Cavar från Kroatien är född 1971 och hade positionen vänstersex. Han har vunnit 1 VM-silver, 1 OS-guld och 5 CL-guld. Har spelat i klubbarna Barcelona och Zagreb. Stefan Lövgren från Sverige är född år 1970. Han har haft positionen mitt-nio/vänster-nio och varit med i Kiel och Redbergslid. Förmodligen den främsta lagkaptenen i handbollsvärlden. Har tagit 4 EM-guld, 1 VM-guld, 1 CL-guld samt 2 OS-silver.Zlatko Portner från Jugoslavien är född år 1962 och har spelat mitt-nio. Har spelat i Barcelona och Metaloplastika Sabac. Han har vunnit 3 CL-guld och 1 VM-guld. Gheorhge Gruia från Rumänien är född år 1940 och har haft positionen höger-nio. Han har spelat i Steaua Bukarest och tagit 1 OS-brons, 2 VM-guld och 1 CL-guld. Har även spelat volleyboll och var störst på 1960-talet.

Yoon Kyung-shin från Sydkorea är född år 1973 och har haft positionen höger-nio. Han har vunnit 1 cupvinnarcup-guld och 4 guld asiatiska mästerskapen. Har spelat i Gummersbach Hamburg. Var den största målskytten i Bundesliga med 2 908 mål. Talant Dujsjebajev från Sovjetunionen/Ryssland/Spanien är född år 1968 och har haft positionen mitt-nio. Han har vunnit 1 VM-guld, 1 OS-guld och 1 CL-guld. Han har spelat i Teka Cantabria, CSKA Moskva, Minden och Ciudad Real.

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Subscribe via RSS Feed

Comments are closed.

Top