Bokserien om handbollstjejerna

Skriven av on maj 10, 2018 in Handboll

Om din dotter spelar handboll och är intresserad av sporten, men även gillar att slappna av med en bok mellan träningarna och matcherna, så finns en bokserie som kanske kan passa henne perfekt, nämligen bokserien Handbollstjejerna.

Bokserien om handbollstjejerna

Bokserien om handbollstjejerna

I den här bokserien får vi följa med ett gäng tjejer som spelar tillsammans i ett handbollslag. Men allt är inte frid och fröjd. Och allting handlar inte bara om handboll. Nej, tvärtom händer det även rätt mycket vid sidan av planen. Drama, bråk och handboll blandas i den här spännande bokserien av Dorte Lilmore. Perfekt läsning för de lite yngre handbollsfantasterna i ålder 9 till 12!

Tro på dig själv

Den första boken i den här serien heter Tro på dig själv. Tjejerna spelar handboll tillsamman i ett lag, men kommer inte alltid överens. De kommer faktiskt inte överens allt. Det leder till att det uppstår en hel del konflikter inom laget, och att deras spel blir lidande. För att handbollen och spelet på planen ska fungera så väljer deras tränare att de också måste göra någonting tillsammans utanför planen – de sak åka bort och umgås med varandra inom laget för att laget ska bli ett sammansvetsat team. Boken har ett bra budskap om att sport är så mycket mer än att bara spela och tävla. Det handlar också om att umgås och träffa nya kompisar.

Tro på dig själv

Tro på dig själv

Lita på din vilja

Nästa bok i serien heter Lita på din vilja och kom ut i november 2017. Nu är tjejerna i laget ett härligt gäng. Men de står inför nya svårigheter. En stor turnering nalkas nämligen och för att ha en chans i den så måste laget träna hårdare än vanligt. Annars kommer de få skämmas på den häftiga fest som ska hållas efter att turneringen är klar. Men i den tuffa träningen framgår det att vissa av tjejerna i laget är mer motiverade än andra. Kanske vill vissa inte ens spela handboll?

Tränaren tar dit Seppo som berättar mer om vilja och motivation. Han förklarar till exempel att man inte måste spela handboll bara för att ens kompisar i klassen gör det. Man ska bara spela om man själv tycker att det är roligt. Ytterligare en bok med ett tydligt och bra budskap till unga handbollsspelare alltså: handboll, och egentligen allting man tar sig för här i livet, ska vara roligt och något man själv vill. Man ska inte göra något bara för att man känner sig pressad till det.

På läger utan laget

Den sista delen i bokserien heter På läger utan laget. Livet som ung är föränderligt och innehåller mer än bara handboll. Det upptäcker Freja som ska resa iväg på ett läger utan tjejkompisarna i laget. På lägret träffar hon nya kompisar och trivs bra – trots att hon inte ens ville åka på lägret från början, så vill hon nu inte åka därifrån. Väl hemma igen är Freja inte längre samma tjej som tidigare. Och det leder till nya konflikter med de andra tjejerna i handbollslaget. Ska Freja hitta tillbaka till handbollen och lagkamraterna, eller har det blivit dags att lägga handbollen på hyllan?

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Subscribe via RSS Feed

Comments are closed.

Top