Böcker om handboll

Skriven av on juli 24, 2018 in Handboll

Handboll har vuxit till att bli en av de mest populära sporterna i Sverige. Intresset för sporten visar sig inte bara på de fullsatta läktarna runt om i landets arenor, eller på antalet tv-tittar som följer landslagets bravader ifrån tv-soffan.

Böcker om handboll

Böcker om handboll

Handbollens framgång visar sig också i den stora mängd böcker som publiceras i ämnet. Och för den verkliga handbollsentusiasten är det här glada nyheter. Nu är man inte längre begränsad till att spela eller titta på handboll, nu kan man även läsa om handboll! I den här artikeln ska vi därför göra ett nedslag i tre stycken olika böcker som handlar om just handboll.

Handbollens tidsepoker och legender

För den som vill lära sig mer om handboll finns boken Handbollens tidsepoker och legender. Boken är skriven av Claes Hellgren i samarbete med Åsa Josefsson och gavs ut 2014. Claes Hellgren är en äkta handbollsfantast. En lång karriär inom handboll som spelare, ledare och expertkommentator har dessutom givit honom en gedigen kunskap om handboll. Han kan det mesta om handboll helt enkelt. Och i den här boken delar han med sin av sin kunskap till oss läsare. Vi får veta allting som Hellgren vet om såväl spelare och klubbar som taktik och stora handbollsnationer. Han berättar historier som utspelar sig både på handbollsplanen och runt omkring den. Hans berättelser har skrivits ner och formulerats av Åsa Josefsson som sedan även har utfört arbetet med att bearbeta och redigera texten samt språkgranska boken. Claes Hellgren går även igenom de olika epokerna i handbollens historia och berättar om de främsta legenderna inom sporten. För den som har ett stort intresse för handboll, och vill lära sig mer, så är Handbollens tidsepoker och legender ett givet val.

Handbollens tidsepoker och legender

Handbollens tidsepoker och legender

Framtidens handbollspelare : en bok om barnhandboll

Om du är en handbollstränare eller handbollsförälder – alltså om du har fått en barn som fastnat för den roliga sporten handboll – så finns en perfekt bok för dig, nämligen Framtidens handbollspelare : en bok om barnhandboll. Genom att läsa den här boken får du reda på allt som du kan tänkas behöva veta om barn och handboll. För det första får du tips om hur du ska vara som coach till barn; hur uppmuntrar du dem och skapar motivation, utan att pressa dem för hårt.

Dessutom får du lära dig mycket mer om hur barn utvecklas rent motoriskt och hur du kan anpassa träningen till olika stadier i utvecklingen. Det är viktigt så att träningen hamnar på rätt nivå för barnen. Boken ger dig även en rad olika övningar med inriktning på lek och lärande. Genom kreativa och lekfulla övningar blir det roligt för barnen att lära sig och att utvecklas – även när det gäller till exempel enklare regler och strategi. Om du sysslar med barn och handboll så är det nästan obligatoriskt att läsa den här boken!

Ljubomir Vranjes : Jag vill bara vinna

Ljubomir Vranjes är en av de största någonsin inom svenska handboll. Och nu släpper legenden en egen bok som handlar om hans liv: Ljubomir Vranjes : Jag vill bara vinna. I texten delar han med sig av berättelser från uppväxten i Göteborg, där han lyckades bryta sig loss från dåliga vanor i förorten och till sist bli en av världens bästa handbollsspelare.

Han var en av de viktigaste spelarna i Bengan Boys, som dominerade handbollen under Sveriges storhetsperiod på 90-talet. Vranjes berättelse är författad av Christer Albinsson och Emil Schälin. Emil Schälin är kunnig inom handboll och är bland annat redaktör för Avkast – ett bra handbollsmagasin som sänds på TV4. Därutöver är han lärare på gymnasiet. Christer Albinsson har tidigare även skrivit en bok om 90-talet vid namn just 90talet.se. Tillsammans har de både skribenterna även skapat en film om just Bengan Boys. Med dessa tre böcker kommer du få en god insikt i handbollens fantastiska värld!

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Subscribe via RSS Feed

Comments are closed.

Top