Åk på handbollscup utomlands

Skriven av on juli 4, 2018 in Handboll

Vi har tidigare varit inne på att handboll handlar om mer än att bara spela handboll. Det är en lagsport och gemenskapen är minst lika viktig som själva spelet.

Åk på handbollscup utomlands

Åk på handbollscup utomlands

I laget får du träffa nya kompisar och kanske hitta på roliga aktiviteter tillsammans med lagkamraterna även utanför handbollsplanen. Men ofta kan man kombinera handbollen med äventyr. Ett sätt att göra något spännande tillsammans med laget är att åka på handbollscup utomlands. Då får ni inte bara spela handboll tillsammans, utan dessutom resa och upptäcka nya platser. Tidigare har jag skrivit om Partille Cup, men i den här artikeln ska jag istället berätta lite mer om tre stycken olika handbollsturneringar utanför Sveriges gränser. Att åka iväg på en cup är nämligen något som jag verkligen kan rekommendera.

Granollers Cup

Först måste jag presentera Granollers Cup. Den här turneringen lockar lag från många olika länder i världen – och det är inte så konstigt. Den spanska staden Granollers är känd som en handbollsstad och alla som spelar handboll borde någon gång komma hit. Men här får ni inte bara spela handboll, utan dessutom ett härligt väder med sol och bad mellan matcherna. På kvällarna anordnas dessutom flera olika aktiviteter som ni i laget kan vara med på. Umgås med laget och spelare från andra länder. Ni kan till exempel gå på disco, åka in till Barcelona och se Lionel Messi kicka fotboll, eller bara vandra omkring inne i staden. Att upptäcka det soliga Spanien samtidigt som man får lira handboll låter såklart inte helt fel.

Granollers Cup

Granollers Cup

Eurofest

Eurofest, eller Eurofest European Handball Festival, är en handbollscup som arrangeras i Slovenien och staden Koper. Det här är en ypperlig möjlighet att komma iväg och upptäcka detta land som vanligtvis inte får lika mycket uppmärksamhet som det förtjänar. Men faktum är att Slovenien är otroligt vackert och har en helt magisk kust mot medelhavet. Även här står, utöver handbollen, även sol och bad på schemat. Koper är en lugn och mysig hamnstad som erbjuder semesterstämning och avkoppling mellan matcherna i turneringen. Men det är även en perfekt miljö för att skapa nya kontakter med ungdomar från flera olika världsdelar och länder. Här kan ni hitta nya kontakter och vänner från hela världen.

Berlin Handball Cup

Om ni inte vill åka lika långt, men ändå vill komma iväg ut i Europa, så skulle jag rekommendera Berlin Handball Cup. Turneringen arrangeras liksom namnet antyder i den tyska staden Berlin och de flesta av matcherna spelas i arenan Sportforum Berlin Hohenschöhausen. Berlin är en attraktiv stad för turister från hela världen, vilket inte är så konstigt. Det är en fantastisk stad med otroligt mycket att se och göra. Det här har arrangörerna tänkt på, och turneringens spelschema är utformat så att lagen ska ha tid och möjlighet att åka in till centrala Berlin och se det som staden har att erbjuda. Den här turneringen är billigare än de andra, både vad gäller anmälningsavgift och reskostnad, vilket gör den till ett perfekt val för alla som vill åka i väg några dagar tillsammans med laget!

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Subscribe via RSS Feed

Comments are closed.

Top